Keresés ebben a blogban

2010. december 9., csütörtök

Lezuhant egy repülőgép a tököli repülőtér közelében!

Régóta készülődök egy újabb repüléssel kapcsolatos bejegyzés írására, hiszen a legutóbbi óta számos nagyon szép élményben volt részem. Sajnos az örömökben gazdag élménybeszámoló helyett egy tegnapi tragédia adja az aktualitását ennek az írásnak.

Tegnap este email, sms és telefonértesítést is kaptam a hírről, némi aggódással fűszerezve; ugye nem te voltál? A többség ilyenkor úgy érzi, vele ez nem fordulhat elő.  Ezzel szemben azt gondolom, bárkivel előfordulhat, de mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy ez ne történhessen meg.
A hírben is kulcsfontosságú ez a mondat: a pilóta hibájából…

Számtalanszor tapasztalom az országúton közlekedve, hogy ki vagyok téve mások felelőtlenségének. Nem ritkán csak a reflexeimnek köszönhettem, hogy elkerültem a balesetet olyan helyzetekben, amikor én vétlen voltam.  A hideg beálltával egy társaságban arról cseréltünk véleményt, szabad-e nyári gumival járni a téli időben. Nagyon csodálkoztam, miként merülhet fel emberekben ez a kérdés és miként győzik meg magukat arról, nem kell gumit cserélniük és telefon kihangosítót sem kell használniuk, az italozásról és egyéb felelőtlenségekről nem is beszélve.

Így bár nagyon kíváncsian várom a híreket mi történt Tökölön (ahol én is szoktam gépet bérelni néha), és együtt érzek a pilóta családjával, de mégis biztonságosabbnak tartom a kisgépes repülést az autóvezetésnél.

Amint megláttam a hírekben a Cessna lajstrom számát, azonnal beugrott, ezt a gépet ismerem.
Íme, egy fénykép a gépről amit nyáron készítettem, amikor még…..