Keresés ebben a blogban

2015. augusztus 30., vasárnap

Helyzetjelentés dal 2015
A Helyzetjelentés című dalban benne van az összes átevickélt születésnapom, amikor nem igazán tudtam örülni annak, hogy ismét eltel egy év. Pedig volt három igazán jó évfordulóm, amikor 40 évesen Kropó Péter inspirációjától és a velem együtt futó barátok támogatásától vezérelve lefutottam a maratonit a születésnapomon. Egy másik évben aznap kaptam meg a pilóta szakszolgálati engedélyem, és a múlt évben pedig lesétáltam az éveim számát, minden évet egy kilométernek számolva. Közben igyekeztem felidézni az adott évet egytől negyvenhatig. Ami eszembe jutott azt diktafonra mondtam.  Azt terveztem, ebben az évben hozzáadok még egy kilométert és ismét tartalmas születésnapom lesz. Ráadásul a hozzám egészen közelállók jelezték, csatlakoznak hozzám és együtt zarándokoljuk végig az elmúlt éveket jelképező távot.

Viszont az egyik megbízóm mindenképpen pont ezen a napon akarta tréningezni a munkatársait. Mivel az igazi elkötelezettség nem csak akkor létezik, amikor nekem is kényelmes, hanem akkor is működnie kell, amikor határozottan keresztbe tesz a saját szándékaimnak, igent mondtam a felkérésre. Jólesik, hogy számítanak a munkámra.

Azt már tudom magamról, nekem akkor ünnep az évforduló, ha átlépem a saját korlátaimat. Így keresgéltem, mit is tegyek, ami számomra is jelentős lépés.
Néhányan tudjátok szeretek gitárral énekelni, de távol állt tőlem, hogy a szűk környezetemen kívül másoknak is megmutassam a dalokat. Az elmúlt fél évben Giebiszer Gyöngyihez járok „énekterápiára” és egyre több saját dalt csalogat elő belőlem. Kapitány István barátom egy este ezt írta nekem Európa másik feléből

"Én nem mondom meg mi az élet, cserébe az élet se mondja meg én ki vagyok ... "

 viccből azonnal visszaküldtem neki egy rövid videóban megénekelve a sorait. Majd apránként dallá fejlődtek az inspirációjára elindult gondolatok. Gyuricza Sanyi barátom meglátogatott és felvette a dal alapját gitár és ének sávra. Budai Laci barátom pedig a zongorához ült a hét elején. Rózsa László a stúdiójában pedig igyekezett rendet tenni a káoszban, amit átküldtem neki.

 Én pedig félre raktam minden szemérmemet és megmutatom nektek mi a helyzet felém így 47 évesen.

Az ügyfelem az előző napon szólt, hogy halaszthatjuk egy héttel a tréninget így a sétám is megvalósulhatott. Ahol 15 km után csatlakozott  Zente, Ágota és Hanna és a 'maradék' 32 kilométeren biciklivel végigkísért az úton. Buday Dani pedig meglepett egy videóval, amit a dalra készített. Minden percért hálás vagyok, amit a létrehozására szentelt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése